Integritetspolicy

Skydd av personuppgifter

I samband med registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet endast i syfte för att fullfölja och tillhandahålla den service som du förväntar dig av oss. Enligt PUL/GDPR (personuppgiftslagen/allmänna dataskyddsförordningen) har du rätt att få den information som vi har registrerat på dig och om du anser den vara felaktig eller irrelevant kan du begära rättelse eller borttagning ur vårt kundregister. Kontakta i så fall vår kundservice på e-post [email protected] Vi försäkrar även att vi inte kommer sälja eller överlåta några personuppgifter (se vår integritetspolicy) i andra fall än nödvändigt/godkänt. Från och med den 25 maj 2018 gäller Allmänna dataskyddsförordningen (GDPR). Det är en gemensam lag som ser till att samma regler gäller i hela Europa. GDPR ersätter personuppgiftslagen (PUL), som har varit en svensk lag sedan 1988. Med GDPR får alla organisationer, handlare och företag ett större ansvar att ha kontroll på sina kunders uppgifter.

Läs mer om GDPR här: Datainspektionen

InstaHYPE.me är ansvarig för behandlingen av personuppgifter som du lämnar till oss som kund. Dessa uppgifter behövs för att kunna administrera dina köp. Uppgifterna kan även användas i marknadsföringssyfte om du valt att anmäla dig till vårt nyhetsbrev. InstaHYPE.me lämnar ej ut personuppgifter, e-postadresser eller annan kundinformation till tredje part på annat vis än det som nämns i dessa villkor.

Vad menas med personuppgifter?

Med personuppgifter menas information som kan knytas till en enskild person.

Vilka uppgifter samlar vi in?

För att kunna hantera dina köp och kundärenden lagrar vi följande uppgifter; För- och efternamn, användarnamn på relevant tjänst, email samt köphistorik. Om du som kund väljer att med Swish lagras även telefonnummer. Vi lagrar dina uppgifter vid köp i 7 år på grund av bokföringslagen.

Vilka uppgifter delas?

  • Betalväxel
    När du genomför ett köp delas din information med vår betalväxel. Det som sparas är för- och efternamn, adress, email, telefonnummer samt köphistorik. Informationen sparas/delas för att ditt köp ska kunna genomföras och för att skydda dig mot bedrägeri. I dagsläget samarbetar InstaHYPE.me med Swish, PayPal och Stripe för betalväxel.
    Läs mer om Paypal här: https://www.paypal.com
    Läs mer om Swish här: https://www.getswish.se
    Läs mer om Stripe här: https://www.stripe.com
  • Nyhetsbrev
    Om du valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev delas ditt för- och efternamn samt epost med vår tjänsteleverantör för nyhetsbrev. Ditt för- och efternamn sparas/delas för att kunna göra våra utskick mer personliga. Din epost delas för att tjänsten skall kunna levereras och på så sätt hålla dig uppdaterad med erbjudanden och information. I dagsläget samarbetar InstaHYPE.me med Mailchimp för nyhetsbrevsutskick.
    Läs mer om Mailchimp här: https://mailchimp.com/
  • Kundomdömen
    InstaHYPE.me samarbetar med Yotpo för att samla in kundomdömen. För att säkerställa att endast verifierade kunder lämnar omdömen delas för- och efternamn, ordernummer, orderinnehåll samt epost med Yotpo.
    Läs mer om Yotpo här: https://www.yotpo.com/

Du har när som helst rätt att raderas ur dessa system (med vissa begränsningar, som bokföringslagen). Du har även rätt att begära ett utdrag av all information som vi har lagrad om dig.

Användning av Cookies

På InstaHYPE.me används cookies. Cookies (eller kakor) är små textfiler som lagras på din dator när du besöker en websida och som exempelvis används för att följa vad besökaren gör på webbplatsen. InstaHYPE.me använder cookies för att förbättra din upplevelse på webbplatsen, till exempel genom att anpassa det som visas på sidan efter dina önskemål och val, kunna hjälpa dig att se vilka produkter du lagt i din varukorg, kunna hantera och genomföra köp och för att kunna fullgöra våra åtaganden om du genomför ett köp.

InstaHYPE.me använder två typer av cookies. En permanent cookie som ligger kvar på besökarens dator under en bestämd tid och en sessionscookie som tillfälligt lagras i datorns minne under tiden du som besökare är inne på vår webbsida. Sessionscookies försvinner så fort du stänger din webbläsare.

Permanenta cookies används bland annat för att lagra dina eventuella personliga inställningar hos InstaHYPE.me så att du slipper göra om vissa val varje gång du besöker vår hemsida, samt för att anpassa och göra information och marknadsföring så relevant som möjligt för dig. Sessionscookies används bland annat för att registrera statistik över användandet av vår hemsida.

Du kan när som helst välja att ta bort cookies som har placerats hos dig. Du kan även välja att inte tillåta cookies genom att ändra inställningar i din webbläsare så att de inte accepteras. Genom att använda vår webbplats och/eller genom att godkänna InstaHYPE.me’s villkor samtycker du till behandlingen av cookies enligt vad som här beskrivs. Om du inte accepterar att cookies används kan du stänga av cookies i din webbläsares säkerhetsinställningar. Du kan även ställa in din webbläsare så att du blir tillfrågad varje gång InstaHYPE.me vill placera cookies på din dator. Genom din webbläsare kan du radera lagrade cookies. se webbläsarens hjälpsidor för mer information. Vidare kan du även när som helst radera cookies manuellt från din hårddisk.

Notera att om du väljer att inte acceptera cookies kommer du inte att kunna genomföra köp på InstaHYPE.me. Hemsidans funktionalitet kan även komma att begränsas.

Hur tar man bort cookies?

Hur du tar bort cookies beror på vilken webbläsare du använder. För fulla instruktioner, klicka på länken för den webbläsare som du använder:

Internet Explorer

Mozilla Firefox

Google Chrome

Opera

Safari

Flash cookies